AUTO AS Checkstar Servis

Kompanija Magneti Marelli je svetski proizvođač delova i opreme u oblasti auto industrije. Sedište kompanije nalazi se u Italiji u gradu Corbetta Milano, a proizvodnja auto delova rasprostranjena je u 18 država sveta. Zapošljava preko 36.000 ljudi i proizvodi delove za najveće proizvođače vozila u Evropi, severnoj i južnoj Americi, Aziji. Magneti Marelli razvio je Checkstar mrežu servisa sa oko 4.800 radionica širom sveta putem kojih direktno posreduje između prozvođača rezervnih delova i vozača. Kroz Checkstar mrežu servisa kontinuirano se radi na usavršavanju i podršci zaposlenima u servisima kroz:
– Tehničke i profesionalne treninge
– Publikacije i tehničku dokumentaciju
– Specijalizovanu dijagnostiku
– Tehničke informacije o proizvodima
– Inovativnu tehniku i održavanje opreme kao i softvera i baze dijagnostičkih uređaja
Profesionalnim i stručnim pristupom Magneti Marelli grupacija je kroz Checkstar mrežu servisa stvorila sinonim za kvalitet usluga održavanja vozila na svetskom tržištu.

Citroen DS 5LS – prvi zvanični video

Ovde prvo podsećanje da su francuskiCitroen i njihov kineski partner Changan krajem septembra ove godine u Kini startovali sa lokalnom proizvodnjom Citroena DS5. Ovaj najveći model iz DS porodice je tada naime počeo da se proizvodi u kineskoj Shenzhen fabrici, a Francuzi su tada najavili da će DS ponudu proširiti sa još nekoliko novih modela. Jedan od njih je SUV (serijska verzija Wild Rubis koncepta), koji će po nekim ranijim informacijama poneti ime Citroen DS X7. Tada je pominjan još jedan novi model za Kinu, i to sedan. Sada je njihov novi sedan i zvanično pred nama, a zove se Citroen DS 5LS (LS – Luxury Sedan).

CITROËN C-ELYSÉE – napravljen da dugo traje

Na ovogodišnjem Sajmu automobila, kompanija „Vitro Group Inc“ premijerno je predstavila najnoviji model francuskog proizvođača – „Citroen C-elise“.

Na ovogodišnjem Sajmu automobila, kompanija „Vitro Group Inc“ premijerno je predstavila najnoviji model francuskog proizvođača – „Citroen C-elise“. Ovo vozilo, kako tvrde u kompaniji, posebno je osmišljeno da dugo godina služi svojim vlasnicima na tržištima gde putna mreža, kvalitet goriva i uslovi eksploatacije nisu kao u zemljama zapadne Evrope.

Sa sedan modelom „C-elise“, poznata francuska kompanija „Citreon“ odgovara konkurenciji, čini se, „jakim adutom“.

Izgled, izdržljivost, komfor, motoristika i opšti osećaj zadovoljstva kod ovog modela sa četvoro vrata potpuno su jedinstveni, poručuju iz „Citroena“. Karoserija je harmonična, prijatna za oko i donosi osećaj robusnog vozila, zajedno sa širokim rasponom točkova i snažnim linijama.

U unutrašnjosti vozila vlada elegantni dizajn od materijala koji su odabrani tako da budu atraktivni, izdržljivi i laki za održavanje. Isporučuje se sa novim „VTi 72″ benzinskim motorom, koji je specijalno dizajniran da optimizuje sve performanse u posebno teškim uslovima eksploatacije. Pored ovog, dostupan je i jači motor „VTi 115″ s manuelnim ili automatskim menjačem, kao i dizel agregat „HDi 92″ uz prosečnu potrošnju od svega 4,1 l/100 km.

U „Citroenu“ ističu da se na bezbedonosnim sistemima najnovije generacije nije štedelo. U početnoj opremi su i prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača. Pri tome, vazdušni jastuk je izrađen od poliamida, sa senzorom koji meri usporavanje vozila. Ukoliko je pređena referentna vrednost usporavanja (prilikom sudara), sagorevanjem eksplozivnog punjenja oslobađa se azot koji otvara i naduvava jastuk. U nekoliko milisekundi taj jastuk se …

Pročitajte ceo članak na  novosti.rs

Više o vom amutomobilu možete pročitati na našem sajtu klikom ovde.