Citroën C-Elysée

Dizajneri Citroën C-Elysée počeli su od praznog lista papira. I već od prvog poteza olovkom, automobil je oblikovan tako da istakne svoj obris, kao i uravnotežene i zavodljive linije.

Njegov raskošan i skladan spoljni izgled odražava neverojatno držanje i robusnost. Krase ga visoka bočna linija, širok trag tockova i izbočeni blatobrani.

Citroën C-Elysée ima novi benzinski motor VTi 72 posebno prilagođen uvetima u vožnji i gorivima u svim zemljama svijeta. Taj motor nove generacije razvijen je kako bi imao optimalne performanse (72 KS, okretni moment od 110 Nm pri 3000 o/min), potrošnju (od 5 l/100 km, tj. 115 g/km CO2, 22% uštede u odnosu na prethodni motor 1.4i) i najveću izdržljivost čak i u najtežim uvjetima. Može biti sparen s ručnim ili upravljanim mjenjačem s 5 stepena prenosa. Novi motor VTi 115, sparen s ručnim ili automatskim mjenjačem, upotpunjuje paletu benzinaca.

Citroën C-Elysée ima i dizelski motor HDi 92, proveren motor proizveden u više od šest miliona primeraka koji spaja dobra vozna svojstva (visoki okretni moment pri malim okretajima) i malu potrošnju (4,1 l/100 km, odn. 108 g/km CO2).

Sitnice koje čine velike limuzine

Kao srećan kompromis izmedju robusnosti i elegancije, Citroen C-Elysee nudi mnogobrojnu opremu koja doprinosi uživanju boravka u vozilu.

Za udobnu i bezbednu vožnju tu je regulator i limitator brzine koji se može uključiti u bilo kom trenutku. Limitator omogućuje vozaču da odredi brzinu koju ne sme da predje i ne dozvoljava mu to, a lako se poništana jakim pritiskom na papučicu gasa. Regulator/limitator brzine održava stalnu brzinu vozila pri čemu vozač ne mora da pritiska papučicu gasa. Automatski se isključuje pritiskom na kočnicu, kvačila ili ručno.

U gradu električni servo upravljač pojednostavljuje vožnju i parkiranje. Da bi bio što praktičniji, ključ daljinskog zaključavanja ima treće dugme namenjeno otvaranju prtljažnika.

Citroen C-Elysee može da bude opremljen i zadnjim električnim staklima, kojima se upravlja spreda, a retrovizori mogu da se greju i da se elektronski podešavaju.

 

Citroën C-Elysée linije stvaraju sklad oblika koji otkriva njegov karakter savremene i prostrane limuzine naglašene elegancije i robusnosti u kojoj je tehnologija u službi udobnosti i dugotrajnosti. Njegov prednji deo odmah će vam se dopasti zahvaljujući širokom hromiranom potpisu ispred poklopca motora. Robustan i elegantan istovremeno, sa visokim bočnim linijama karoserije, izvajanim blatobranima i širokim tragom guma iza sebe predstavlja celinu koja osigurava vrhunsko ležanje na putu, izuzetnu prostranost na zadnjim sedištima i veliki prtljažni prostor.

Dosetljivost u službi trenutnog uživanja

Citroën C-Elysée zna kako da ponudi visok nivo udobnosti u svim uslovima.

To se prikazuje u mnogobrojnoj savremenoj i intuitivnoj opremi, zbog koje će se putnici odmah osećati zabovoljno i udobno. Posebna pažnja posvećena je klima uredjaju koji, uz doplatu, može dobiti funkciju „Max“ za trenutno maksimalno hladjenje putnika na zadnjem sedištu.

S druge strane, efikasni električni grejači dodatno pojačavaju brzinu grejanja, kako bi kabina što pre bila prijatno topla. Posebno, kod vrlo niskih temperatura funkcija grejanja donjeg dela vetrobranskog stakla ubrzava odmrzavanje stakla i brisača.

Za Citroen C-Elysee put više nema tajni, zahvaljujući navigaciji Garmin. Stereo uredjajem RSD CD MP3 sa 2 ili 4 zvučnika može se upravljati pomoću dugmadi smeštenih na upravljaču.

Connecting Box dostupan je je u zavisnosti od nivoa opreme, a podrazumeva USB i AUX priključke, kao i telefoniranje bez ruku putem Bluetooth-a.

Dodatne informacije u PDF format

Tehnički podaci   Brošura