CITROËN C-ELYSÉE – napravljen da dugo traje

Na ovogodišnjem Sajmu automobila, kompanija „Vitro Group Inc“ premijerno je predstavila najnoviji model francuskog proizvođača – „Citroen C-elise“.

Na ovogodišnjem Sajmu automobila, kompanija „Vitro Group Inc“ premijerno je predstavila najnoviji model francuskog proizvođača – „Citroen C-elise“. Ovo vozilo, kako tvrde u kompaniji, posebno je osmišljeno da dugo godina služi svojim vlasnicima na tržištima gde putna mreža, kvalitet goriva i uslovi eksploatacije nisu kao u zemljama zapadne Evrope.

Sa sedan modelom „C-elise“, poznata francuska kompanija „Citreon“ odgovara konkurenciji, čini se, „jakim adutom“.

Izgled, izdržljivost, komfor, motoristika i opšti osećaj zadovoljstva kod ovog modela sa četvoro vrata potpuno su jedinstveni, poručuju iz „Citroena“. Karoserija je harmonična, prijatna za oko i donosi osećaj robusnog vozila, zajedno sa širokim rasponom točkova i snažnim linijama.

U unutrašnjosti vozila vlada elegantni dizajn od materijala koji su odabrani tako da budu atraktivni, izdržljivi i laki za održavanje. Isporučuje se sa novim „VTi 72“ benzinskim motorom, koji je specijalno dizajniran da optimizuje sve performanse u posebno teškim uslovima eksploatacije. Pored ovog, dostupan je i jači motor „VTi 115“ s manuelnim ili automatskim menjačem, kao i dizel agregat „HDi 92“ uz prosečnu potrošnju od svega 4,1 l/100 km.

U „Citroenu“ ističu da se na bezbedonosnim sistemima najnovije generacije nije štedelo. U početnoj opremi su i prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača. Pri tome, vazdušni jastuk je izrađen od poliamida, sa senzorom koji meri usporavanje vozila. Ukoliko je pređena referentna vrednost usporavanja (prilikom sudara), sagorevanjem eksplozivnog punjenja oslobađa se azot koji otvara i naduvava jastuk. U nekoliko milisekundi taj jastuk se …

Pročitajte ceo članak na  novosti.rs

Više o vom amutomobilu možete pročitati na našem sajtu klikom ovde.